Competitie 2024 - Uitslagen

25 mei 2023 – Clubparcours WV Schijndel

Zaterdag 25 mei is de competitie VW 2024 van start gegaan op het parcours van WV Schijndel.

Bij de instapkoers hebben trainsters Astrid Schop en Birgitta Roos, aan de 19 rensters die zich hadden ingeschreven, het eerste half uur instructie gegeven over het veilig rijden in een peloton. Daarna was het nog een half uur koers. Die werd gewonnen door Maartje van Zon van WV de Amstel, voor haar teamgenote Maud Feenstra. Daphne van Merskerk eindigde op de derde plaats.

Voor de wedstrijd in categorie A stonden 23 deelneemsters aan het vertrek. Vanaf het begin was het duidelijk dat Sophie van der Horst van RWC Ahoy’ haar zinnen had gezet op de leidersprijs. Deze won ze met overmacht. Een demarrage van Astrid Bel (VW Utrecht) op 15 minuten voor het einde van de wedstrijd werd teruggehaald door het peloton. In de massasprint was Nerena van Vuuren uiteindelijk de snelste, voor Manon Milner (VW Utrecht) en Sophie van der Horst.

De totale uitslag is bijgevoegd, evenals het ploegenklassement. Daar heeft WV de Amstel door de 1ste en 2de plaats bij de instapkoers de leiding voor VW ’s-Hertogenbosch en VW Utrecht.

Foto’s gemaakt door Marjanne Steenhuis zijn te zien via deze link.

De volgende wedstrijd is op zondag 16 juni tijdens de ronde van Elden. Inschrijven kan al via mijnknwu.

Winnaars categorie B
Winnaars categorie A