Competitie 2023 - Uitslagen

13 mei 2023 – Clubparcours WV de Amstel

Op zaterdag 13 mei is de tweede wedstrijd van de competitie VW verreden bij WV de Amstel in Amstelveen.

Het was ook de tweede en laatste instapkoers. Na instructies van trainsters Astrid Schop (WV de Amstel) en Birgitta Roos (VW Utrecht) over onder andere het rijden van bochten en demarreren, was er 30 minuten koers zodat het geleerde in de praktijk kon worden gebracht. Vanessa Deen (VW Utrecht) demarreerde vroeg in de wedstrijd en het lukte haar om enkele ronden weg te blijven. Dat leverde genoeg punten op om de leidersprijs te winnen. In de eindsprint bleek Iris van Es (R&TC Groenewoud) de snelste voor Marloes Voorhout (WTC Woerden) en Vanessa Deen. Voor Iris was het haar eerste wedstrijd; hoe mooi en knap om dan op de hoogste trede van het podium te mogen plaatsnemen.

Bij categorie A liet Myrthe Drogtrop (IJsclub Loosdrecht) zien over snelle benen te beschikken. In rap tempo verzamelde ze veel punten voor de leidersprijs. Het leek uitgemaakt dat Myrthe de leidersprijs ging winnen, totdat Ilona van Ginneken (TSWV de Meet) demarreerde en rondenlang het peloton achter zich wist te houden. Pas bij het ingaan van de laatste ronde werd ze ingelopen en in de eindsprint liet Myrthe haar snelle benen weer spreken en won de wedstrijd, voor Roos Anneveldt (CS030) en Esther van Leeuwe (VW Rotterdam). Myrthe en Ilona hadden beide 12 punten voor de leidersprijs verzameld waarbij de einduitslag doorslaggevend was en Myrthe dus zowel de wedstrijd als de leidersprijs won.

In het individueel klassement gaat bij categorie B na twee wedstrijden Debby Kappetijn (VW Utrecht) aan de leiding. Bij categorie A is dat Myrthe Drogtrop (IJsclub Loosdrecht). Het ploegenklassement wordt aangevoerd door de rensters van CS030.

Alle uitslagen en de tussenstanden in het individueel- en ploegenklassement staan in bijgevoegde excelsheets.

Onze huisfotograaf Duane van de Geld was erbij om mooie (actie)foto’s te maken:

 

Op zondag 18 juni gaat de competitie VW verder tijdens de Ronde van Elden (Arnhem-Zuid). Inschrijven kan via mijnknwu.

 

Top 3 instapkoers
Top 3 categorie A

15 april 2023 – Clubparcours TWC Pijnenburg

Afgelopen zaterdag is de competitie VW 2023 van start gegaan met een ontzettend leuke wedstrijd in Tilburg. Een mooie opkomst en gezellig zoals het hoort bij vrouwenwielrennen.

De instapkoers was leuk in het zonnetje en we kregen veel complimenten dat het zo fijn was dat er uitleg was voor de koers begint. Suzanna Leewenburgh is er vandoor gegaan met de winst, Bregje van Dortmont van de organiserende vereniging de Meet stond op plek 2 en Amber van Oort (VW Eindhoven) reed knap naar plek 3.

Bij de A categorie ontstond er al snel een kopgroep met daarin Julia Boschker (De Domrenner), Sophie Baartman (CS030) en Myrthe Drogtrop (IJsclub Loosdrecht). Julia Boschker is met een dubbelslag naar huis gegaan, omdat ze zowel de eerste plek als de leidersprijs heeft gewonnen. Sophie Baartman staat op plek 2 en Myrthe Drogtrop op plek 3.

De totale uitslag, en daarmee de tussenstand in het individueel klassement kun je hier vinden.

Foto’s van beide wedstrijden staan hier.