Competitie 2023 - Uitslagen

9 september 2023 – Uitslag ploegentijdrit Nieuwer ter AA || Eindstand competitie VW 2023

Wat een supermooi slot van de competitie VW én van ons 25-jarig jubileum hadden we zaterdag 9 september in Nieuwer ter Aa!

We kijken er met veel plezier op terug. Dit kan zowel letterlijk als figuurlijk want onze huisfotograaf Duane van der Geld heeft een prachtige serie foto’s gemaakt. Kijk op zijn website voor het resultaat.

In totaal hadden zich 19 teams ingeschreven voor de competitie VW en 4 teams voor de speciale jubileumeditie die openstond voor mannen- en mixed teams. Onder zeer warme, misschien wel tropische….. omstandigheden moesten alle teams 3 ronden van 10 km afleggen. De 11 verkeersregelaars zorgden ervoor dat er zo weinig mogelijk verkeer op het parcours reed. Een prestatie en inspanning op zich, waarvoor weer heel veel dank.

De ploegentijdrit werd gewonnen door IJsclub Loosdrecht met Annemee Gerritsen, Myrthe Drogtrop, Marjolein van der Steen en Janneke Hennipman. Met een tijd van 45,34 minuten waren zij 52 seconden sneller dan Ilona van Ginniken, Marcella van Wanrooij, Bregje van Dortmont en Roos Aarts van TSWV De Meet. De derde plaats was voor Sanne Krist, Anke Pots, Charlotte Drevel en Wendy Hoogeboom van VW Amsterdam 1. Zij deden 46,35 minuten over de 30 km. De totale uitslag, inclusief de rondetijden, staat in bijgevoegd document.

De winst in het ploegenklassement ging naar VW Utrecht. Zij begonnen de ploegentijdrit met een ruime voorsprong op de nummer 2 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Daarmee zijn zij de winnaars van de competitie VW 2023! Op de tweede plaats eindigde TSWV de Meet en derde werd WV de Amstel. Door de prestaties in de ploegentijdrit nam WV de Amstel de 3de plek over van CS030 dat met 2 punten minder op de 4de plaats is geëindigd.

Jubileumeditie

Bij de 4 mannenteams werd het podium volledig bezet door de Schatjes van VW Eindhoven. Schatje VwE 1 eindigde op de eerste plaats, Schatjes VwE 2 op de 2de plek en Schatjes VwE 3 op plek 3. Het team DIAVO eindigde net naast het podium op de vierde plek. De namen en tijden staan ook in bijgevoegd document.

Dank aan alle vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat we ook dit jaar weer een ploegentijdrit konden organiseren.

Hiermee sluiten we een heel mooi en bijzonder jubileumjaar af.

 

Podoim ploegentijdrit
Podium ploegentijdrit
Podium competitie
Podium competititie
VW Utrecht - Winnaars competitie
VW Utrecht - Winnaars competitie

18 juli 2023 – Individuele tijdrit Zevenhuizen

Op een tropische dag is het vaak het lekkerst om in de buurt van water te zijn. Dus hoe fijn was het dat de individuele tijdrit van de competitie VW op 8 juli werd verreden langs de Willem-Alexander roeibaan in Zevenhuizen.

Totaal 30 rensters stonden aan het vertrek van de 15 km lange tijdrit. Drie rondes van 5 km moesten worden afgelegd. Van elke trainingsgroep Vrouwenwielrennen deden rensters mee. Dit was de eerste keer tijdens deze competitie VW. Dat het om een individuele tijdrit ging heeft daar zeker aan bijgedragen.

Van de 12 rensters bij categorie A was Sophie Baartman (CS030) de snelste met een tijd van 24.08 minuten. Dat was bijna 20 seconden sneller dan de nummer 2 Marcella van Wanrooij (TSWV de Meet) en ruim een halve minuut sneller dan Ilona van Ginneken (ook TSWV de Meet) die derde werd.

Bij categorie B deden 18 rensters mee. Steffie Spierings traint sinds kort bij VW ’s-Hertogenbosch en zij verraste iedereen met een razendsnelle tijd van 23:39 minuten. Ruim 2 minuten sneller dan Jolien Hofstede (VW Utrecht) die 2de werd en ruim 3 minuten sneller dan Maud Feenstra (WV de Amstel). Dit leverde een podium op dat volledig gevuld was met rensters uit één van de VW trainingsgroepen.

Met nog één wedstrijd te gaan voor het individueel eindklassement zijn er zowel bij categorie A als categorie B meerdere kanshebbers voor de eindzege. Bij categorie A leidt Marcella van Wanrooij met respectievelijk 10 en 12.1 punt voorsprong op de nummers 2 en 3 Roos Anneveldt en Marjolein van der Steen.

Debby Kappetijn staat bovenaan in categorie B en verdedigt op 27 augustus een voorsprong van 3,1 punten op de nummer 2 Vanessa Deen. Marloes Voorhout neemt de 3de plek in met 10 punten achterstand.

Er is dus nog van alles mogelijk tijdens de laatste wedstrijd op de Nedereindse Berg (Utrecht).

Voor het ploegenklassement staan er nog 2 wedstrijden op het programma. Naast de wedstrijd op de Nedereindse Berg uiteraard ook de ploegentijdrit bij Nieuwer ter Aa op zaterdag 9 september. VW Utrecht heeft haar leidende positie versterkt. Zes rensters deden vanuit Utrecht mee aan de individuele tijdrit om punten te sprokkelen voor het ploegenklassement, met een versteviging van de koppositie als resultaat.

 

Sophie Baartman klaar voor de start
Steffie Spierings aan de start

18 juni 2023 – Ronde van Elden

Op zondag 18 juni werd de derde wedstrijd van de competitie VW verreden als onderdeel van de Ronde van Elden. Een heus criterium met alles erop-en-eraan; braderie, kermis, beachvolleybal toernooi. Een jaarlijks feest in Arnhem-Zuid.

Met dank aan Jasper Bugter (organisatiecomité Ronde van Elden) en Jack Boumeester (vice-voorzitter RETO) dat er voor ons plek was ingeruimd in het volle wedstrijdprogramma.

Categorie A en categorie B startten een minuut na elkaar op het 1600 meter lange rondje door Elden.

Bij categorie B ontstond een kopgroep van 5 rensters met daarin een oververtegenwoordiging van de rensters van VW Utrecht (Vanessa Deen, Debby Kappetijn en Esther Keizer). Zij namen een grote voorsprong op de rest van het peloton, dat op het laatst van de koers nog net werd ingehaald door het peloton van categorie A. De vluchters bleven uit de greep van categorie A. In de eindsprint was Vanessa te sterk voor Eva Riemersma-van Rheenen en Dominique Vrouwenvelder (R&TC Groenewoud), die respectievelijk 2de en 3de werden. Ook de leidersprijs ging naar Vanessa.

Bijna 25 rensters stonden aan het vertrek bij categorie A. Er werd fel gestreden om de punten voor de leidersprijs. Het duel ging tussen Doris de Rooij (VW Amsterdam) en Roos Anneveldt (CS030). Het was uiteindelijk Doris die de leidersprijs won voor Roos. Bij categorie A bleef het peloton, ondanks verschillende demarrages, bij elkaar. In de eindsprint was Marjolein van der Steen (IJsclub Loosdrecht) de snelste voor de Ierse Cleo Harvey (VW Eindhoven) en Ilona van Ginneken (TSWV de Meet)

In beide individuele klassementen is het spannend. Bij categorie A behoudt Myrthe Drogtrop (IJsclub Loosdrecht) de leiding met 49,1 punten. Ze wordt op de voet gevolgd door Marcella van Wanrooij (46 punten), Marjolein van der Steen (44,1 punten) en Roos Anneveldt (44 punten).

Bij categorie B staan de nummers 1 (Debby Kappetijn) en 2 (Vanessa Deen) dicht bij elkaar met 47 en 44,1 punten. Marloes Voorhout volgt met 37 punten op de derde plaats.

Er staan nog 2 wedstrijden op de kalender die meetellen voor het individueel klassement: op 8 juli de individuele tijdrit en op 27 augustus op de Nedereindse Berg.

Voor het ploegenklassement heeft VW Utrecht goede zaken gedaan. Zij staan nu aan de leiding voor IJsclub Loosdrecht en CS030.

Foto’s gemaakt door Jan van Prooije zijn hier te zien.

Op zaterdag 8 juli staat de individuele tijdrit in Zevenhuizen (rondom de Willem-Alexander roeibaan) op het programma. Inschrijven kan via mijnknwu tot uiterlijk woensdag 5 juli.

13 mei 2023 – Clubparcours WV de Amstel

Op zaterdag 13 mei is de tweede wedstrijd van de competitie VW verreden bij WV de Amstel in Amstelveen.

Het was ook de tweede en laatste instapkoers. Na instructies van trainsters Astrid Schop (WV de Amstel) en Birgitta Roos (VW Utrecht) over onder andere het rijden van bochten en demarreren, was er 30 minuten koers zodat het geleerde in de praktijk kon worden gebracht. Vanessa Deen (VW Utrecht) demarreerde vroeg in de wedstrijd en het lukte haar om enkele ronden weg te blijven. Dat leverde genoeg punten op om de leidersprijs te winnen. In de eindsprint bleek Iris van Es (R&TC Groenewoud) de snelste voor Marloes Voorhout (WTC Woerden) en Vanessa Deen. Voor Iris was het haar eerste wedstrijd; hoe mooi en knap om dan op de hoogste trede van het podium te mogen plaatsnemen.

Bij categorie A liet Myrthe Drogtrop (IJsclub Loosdrecht) zien over snelle benen te beschikken. In rap tempo verzamelde ze veel punten voor de leidersprijs. Het leek uitgemaakt dat Myrthe de leidersprijs ging winnen, totdat Ilona van Ginneken (TSWV de Meet) demarreerde en rondenlang het peloton achter zich wist te houden. Pas bij het ingaan van de laatste ronde werd ze ingelopen en in de eindsprint liet Myrthe haar snelle benen weer spreken en won de wedstrijd, voor Roos Anneveldt (CS030) en Esther van Leeuwe (VW Rotterdam). Myrthe en Ilona hadden beide 12 punten voor de leidersprijs verzameld waarbij de einduitslag doorslaggevend was en Myrthe dus zowel de wedstrijd als de leidersprijs won.

In het individueel klassement gaat bij categorie B na twee wedstrijden Debby Kappetijn (VW Utrecht) aan de leiding. Bij categorie A is dat Myrthe Drogtrop (IJsclub Loosdrecht). Het ploegenklassement wordt aangevoerd door de rensters van CS030.

Alle uitslagen en de tussenstanden in het individueel- en ploegenklassement staan in bijgevoegde excelsheets.

Onze huisfotograaf Duane van de Geld was erbij om mooie (actie)foto’s te maken:

 

Op zondag 18 juni gaat de competitie VW verder tijdens de Ronde van Elden (Arnhem-Zuid). Inschrijven kan via mijnknwu.

 

Top 3 instapkoers
Top 3 categorie A

15 april 2023 – Clubparcours TWC Pijnenburg

Afgelopen zaterdag is de competitie VW 2023 van start gegaan met een ontzettend leuke wedstrijd in Tilburg. Een mooie opkomst en gezellig zoals het hoort bij vrouwenwielrennen.

De instapkoers was leuk in het zonnetje en we kregen veel complimenten dat het zo fijn was dat er uitleg was voor de koers begint. Suzanna Leewenburgh is er vandoor gegaan met de winst, Bregje van Dortmont van de organiserende vereniging de Meet stond op plek 2 en Amber van Oort (VW Eindhoven) reed knap naar plek 3.

Bij de A categorie ontstond er al snel een kopgroep met daarin Julia Boschker (De Domrenner), Sophie Baartman (CS030) en Myrthe Drogtrop (IJsclub Loosdrecht). Julia Boschker is met een dubbelslag naar huis gegaan, omdat ze zowel de eerste plek als de leidersprijs heeft gewonnen. Sophie Baartman staat op plek 2 en Myrthe Drogtrop op plek 3.

De totale uitslag, en daarmee de tussenstand in het individueel klassement kun je hier vinden.

Foto’s van beide wedstrijden staan hier.