Vrouwenwielrennen Eindhoven

Vrouwenwielrennen Eindhoven is opgericht in 2017. Op de eerste training stond gelijk een groep fanatieke dames paraat en sindsdien zijn we uitgegroeid tot een groep enthousiaste dames die wekelijks met elkaar gericht trainen onder leiding van Anouk, Daphne en Marjolijn. We houden van hard fietsen met de Brabantse gezelligheid. Onze trainingen variëren van intensieve interval en bochtentechniek tot het mollenspel of een flinke sprinttraining. De trainingen vinden plaats op de openbare weg, maar we huren soms ook een wielrenbaan af om veilig wat specifiekere (wedstrijd)oefeningen te doen. We stimuleren het rijden van wedstrijden. Onze specialiteit: de ploegentijdrit!

Kom je een keer mee doen? Lees dan verder.

 

Trainingen

Waar

Alle trainingen starten bij de oranje bloempot aan de parkeerplaats van de Praxis aan de Tenierslaan in Eindhoven (dat is bij de Kanaaldijk-Noord, net buiten het centrum, hier kun je gratis parkeren).

We eindigen de trainingen op de startlocatie, we sluiten dan even gezamenlijk af en ontvangen graag jullie feedback over de training.

Wanneer

Vanaf februari tot begin april op zaterdagochtend: 9.30u vertrek.

Vanaf april tot begin september op donderdagavond: 19.00u vertrek.

Bij extreme weersomstandigheden (harde regen of ijzel, storm, onweer) gaat de training niet door. Dit wordt uiterlijk 1 uur voorafgaand aan de training via de mail doorgegeven

Kosten

De trainsters geven de trainingen op vrijwillige basis. We vragen per seizoen een bijdrage van €25,- die we gebruiken om bijvoorbeeld een keer een gasttrainer te bedanken, een baan te huren, een clinic te organiseren, enzovoort. Deze bijdrage hoef je niet direct te betalen. Als je na twee proeftrainingen zeker weet dat je het seizoen mee wilt trainen, dan kun je deze bijdrage overmaken op rekeningnummer NL45 TRIO 03792114 16 tnv Vrouwenwielrennen.nl.

 

Niveau & Trainingsvormen

Vrouwenwielrennen Eindhoven is er voor de enthousiaste wielrenster en biedt laagdrempelige trainingen en begeleiding voor vrouwen met een racefiets.

We hebben één trainingsgroep en trainen dus gezamenlijk. Deelopdrachten tijdens de trainingen worden vaak in kleinere groepjes uitgevoerd. Er is een trainingsprogramma opgesteld met verschillende trainingsvormen. Denk hierbij aan: goed in een peloton leren rijden, bochten, waaieren, sprinten, enzovoorts. Al onze trainingen sluiten aan op het competitieprogramma van vrouwenwielrennen.nl.

We raden je aan om naast de wekelijkse training zelf nog minimaal 1x  per week te fietsen om je conditie op peil te houden/te verbeteren.

 

Vereisten

  • Ongeveer één jaar fietservaring;
  • Zo’n 28km/u kunnen rijden, in een groep/peloton;
  • Je beschikt over een racefiets (met racestuur en klikpedalen), je kunt je voeten makkelijk in- en uitklikken en je weet hoe je moet schakelen;
  • Je hebt het volgende altijd bij je: helm, mobiele telefoon, binnenbandje, bandenlichters, goede pomp, bidon met water/sportdrank, lampjes, iets te eten (reep, banaan etc.);
  • Je hebt het volgende niet op/om/aan: omgeknoopte fietskleding, stuurtasje, rugzakjes, tijdritstuur;
  • Je hebt het volgende vooraf gecontroleerd: werken je remmen goed, zijn je banden oké en opgepompt, doen je lampjes het nog?

 

Trainsters

De trainsters in Eindhoven zijn Anouk, Daphne en Marjolijn.

 

Contact

Wil je graag een keer meetrainen om te kijken of Vrouwenwielrennen Eindhoven bij jouw wensen aansluit? Dan ben je natuurlijk altijd welkom om een aantal keer vrijblijvend mee te trainen. We vinden het wel fijn als je dat van te voren even laat weten via de mail. Mail dan naar: vrouwenwielrenneneindhoven@gmail.com