VW sHertogenbosch

Vrouwenwielrennen 's-Hertogenbosch

In mei 2013 zijn Josette Storm en Sandra Dircks gestart met het organiseren van wekelijkse training voor vrouwen in ‘s-Hertogenbosch. In het begin was het enkel samen rijden maar door het enorme enthousiasme en de behoefte aan een echte training zijn we gestart met het geven van trainingen onder leiding van een ervaren renster. Door de jaren heen is het niveau gestegen en zijn de trainingen specifieker en leerzamer geworden, maar nog steeds staat plezier in het fietsen met elkaar voorop.  Buiten de weg en mountainbiketrainingen organiseren we ook clinics over fietsonderhoud, voeding of baanwielrennen. En heel af en toe hebben we uitjes zoals trainingsweekenden, een etentje of een drankje in de stad. Allemaal geheel vrijblijvend en indien mogelijk gratis of tegen een kleine eigen bijdrage.

Met rensters die het leuk vinden nemen we elk jaar deel aan de competitie van vrouwenwielrennen.nl. Dit is een competitie speciaal opgezet voor rensters die geen of weinig wedstrijdervaring hebben en die zich graag een keer willen meten met soortgenoten. In deze competitie rijden we tegen de andere trainingsgroepen van vrouwenwielrennen, uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en nog veel meer. In onze trainingen proberen we onze rensters goed voor te bereiden op deze wedstrijden. Ook als je niet meedoet aan de competitie leer je hier heel veel van.

 

Trainingen

Waar

Vertrek vanaf Stadion de Vliert, aan de zuid-oost kant van het stadion, voor het clubhuis van Voetbal Vereniging B.V.V.

Adres:

Victorialaan 20

Wanneer

Van februari t/m april: zaterdagochtend om 10:00 uur
April t/m september: woensdagavond om 19:00 uur
De zaterdagtraining vervalt zodra we op woensdag beginnen.
Bij erg slecht weer (onweer, storm etc.) gaat de training niet door. Dit wordt op uiterlijk 1,5 uur voor de training op facebook, via mail en WhatsApp bekend gemaakt.

Kosten

De trainster(s) van de trainingsgroep ‘s-Hertogenbosch geven de trainingen op vrijwillige basis. We vragen per seizoen een vrijwillige bijdrage van €25,00. Deze bijdrage hoef je niet direct te betalen. Als je na twee proeftrainingen zeker weet dat je het seizoen mee wilt trainen, dan kun je deze bijdrage overmaken op rekeningnummer NL79 TRIO 0379 2112 89 t.n.v. Vrouwenwielrennen.nl.

 

Niveau & Trainingsvormen

We zijn heel bewust een trainingsgroep en geen tourclub, dit betekent dat de trainingen elke week anders zijn en we geen vaste route hebben. Ons doel is om op een zo leuk mogelijke manier alle deelneemsters betere wielrensters te maken, met zo veel mogelijk afwisseling en plezier.  We starten en eindigen altijd allemaal samen. De trainingen duren gemiddeld 2 tot 3 uur.

In februari wordt gestart met duurtrainingen en wordt aandacht besteed aan technieken zoals in de groep rijden, waaierrijden en stuurvaardigheid. In de loop van het seizoen worden de trainingen wat technischer en trainen we op bochtentechniek, sprinten, tempo rijden en tijdrijden. Naast de reguliere trainingen worden er door trainingsgroep Den Bosch diverse toertochten gezamenlijk gereden.

 

Vereisten

Het niveau binnen onze groep is vrij uiteenlopend, dit maakt de trainingen voor iedereen leuk en uitdagend. Gemiddeld fietsen we ongeveer 29 km/u, in elke training proberen we mogelijkheden te creëren om op eigen niveau oefeningen te doen zodat iedereen moe thuiskomt.

Onze groep heeft rensters van alle leeftijden en niveaus, momenteel hebben we leden van 15 tot 60 jaar oud, recreatief en competitief, we hebben geen grenzen. Wel moet je het niveau en de snelheid goed aankunnen en het leuk vinden om met een groep te trainen en jezelf te verbeteren.

Wat heb ik nodig?

  • Goede racefiets met racestuur (geen tijdritstuur) en klikpedalen
  • Helm
  • Binnenbandje, bandenlichters en pompje/patroon
  • 2 bidons met water of sportdrank
  • Lampjes voor je fiets, vooral in het voor en najaar

En verder

  • Iets te eten (reepje, banaan etc.)
  • Géén omgeknoopte kleding, stuurtasjes of rugzakjes

Check of je fiets in orde is: remmen, banden, derailleurs, banden opgepompt tot 7-8 bar etc. En zorg dat je zelf je binnenband kunt vervangen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als je mee traint bij VW  ’s-Hertogenbosch raden we je aan om je aan te melden als lid bij de KNWU. Daarnaast kan je ook een extra verzekering voor je fiets afsluiten. Dat kan via de KNWU, maar ook via de NTFU.

Meerijden met ons is op eigen risico. VW ‘s-Hertogenbosch en/of de VW ‘s-Hertogenbosch-trainers/begeleiders kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel of materiële schade ontstaan tijdens de wielertrainingen.

 

Trainsters

Renske van Rijswijk – Doedee, Stien Josemanders en Elly Kampman

 

Contact

Wil je meerijden en ben je enthousiast of heb je vragen? Neem contact op via vrouwenwielrennendb@gmail.com, dan hoor je zo snel mogelijk terug van iemand uit ons team.

Bekijk ook onze facebookpagina, daar zijn we altijd actief en delen we evenementen en informatie. Je vindt ons op: Vrouwenwielrennen ‘s-Hertogenbosch.