WTC Amstel ploegentijdrit

WV de Amstel - Amstelveen

In 1999 zijn Nelly Voogt en Cora Westland gestart met trainingen voor vrouwen met en zonder wedstrijdlicentie vanuit Amstelveen. In 2006 heeft Astrid Schop dit van hen overgenomen. De training is voor vrouwen van alle leeftijden. Aan de training doen gemiddeld 15 vrouwen mee. Een gedeelte van de groep neemt deel aan wedstrijden, anderen trainen voor cyclosportieve tochten en weer anderen trainen gewoon om een keer in de week lekker ‘diep’ te gaan. Gezelligheid en fanatisme gaan hand in hand.

Trainingen

Waar

Er wordt verzameld bij De Haan Wielersport, Hoger Einde Zuid 23 in Ouderkerk aan de Amstel.

Wanneer

De trainingen zijn elke woensdagavond van april t/m september. Vertrek om 19u00 (begin april en in september om 18u30).

Kosten

De trainingsgroep is verbonden aan wielervereniging WV de Amstel. De eerste paar keer kan je op proef meedoen om te kijken of de trainingen zijn wat je zoekt. Daarna zal je gevraagd worden om lid te worden van WV de Amstel. Voor een jaar trainingslidmaatschap (lid WV de Amstel + lidmaatschap KNWU) betaal je € 55.

Niveau & Trainingsvormen

Om deel te kunnen nemen aan de training moet je in ieder geval de inrijdsnelheid van ca 30 km/u kunnen volgen. Na het inrijden wordt de groep meestal verdeeld in kleinere groepjes met daarin vrouwen van ongeveer gelijk niveau. Ook zijn er individuele opdrachten. Zo kan iedereen op haar eigen niveau trainen. De duur van de training is tussen de twee en tweeënhalf uur. De ervaring leert dat je naast de training nog minimaal 1x per week zelf moet fietsen om de groep bij te kunnen blijven houden gedurende het seizoen. In de loop van het jaar komen diverse trainingsvormen en aan bod: verschillende vormen van intervaltraining, sprinttraining, heuveltraining etc. Daarnaast is er aandacht voor technische zaken (rijden van bochten, waaierrijden, traptechniek) en voor wedstrijdtactiek.

Vereisten

– Racefiets* – Helm – Reservemateriaal: binnenbandjes, bandenlichters en pomp – Bidon met drinken en evt. iets te eten – Lampjes – Teller op je fiets met aanduiding van snelheid en tijd * Zorg dat de racefiets in orde is: controleer vooraf minimaal de (spanning van de) banden, remmen en derailleur.

Trainster

Astrid Schop

Contact

Wil je het een keer proberen, je bent van harte welkom. Neem wel even van te voren contact op met Astrid, zodat zij weet dat ze je kan verwachten.
Groepsfoto Amstel